Nieuws - 14 februari 2013

Engeltjes

Wat? Zangvoorstelling Angels and Demons door Het Nederlands Studenten Kamer Koor Waar? o.a. Arboretumkerk Wageningen Wanneer? Zondag 17 februari, 14.15 uur Hoeveel? 6 euro, kijk op nskk.nl/reserveren

28-cult-Angels-and-Demons-spiegelzaal.jpg
Lijkt een klassiek concert je best interessant, maar ben je bang uit de toon te vallen? Grijp dan zondag 17 februari je kans: kom naar Angels and Demons van het Nederlands Studenten Kamer Koor in de Arboretumkerk. Afgelopen najaar zijn hiervoor de beste zingende studenten via een auditie geselecteerd - helaas zonder Wageningers. Na een intensieve oefenperiode - soms meer dan tien uur oefenen per dag - maken ze nu een tournee langs de Nederlandse studentensteden.
Zoals de naam al zegt, gaat het concert over de tegenstelling goed en kwaad. Het verhaal focust eerst op het goede; de 'engelenzang'. Maar gaandeweg dringt de duivel zich op. Het gezongen werk is vooral modern, van componisten als Benjamin Britten en de dirigent zelf Kurt Bikkembergs. En volgens traditie zingen ze ook nieuw werk: zoals een adaptatie van Robbie Williams' Angels. Bovendien komt er een saxofonist mee voor een virtuoze solo.
Geprikkeld, maar weet je echt niet wat je kunt verwachten? Dan kun je altijd nog luisteren naar een heuse prehear op nskk.nl.