Nieuws - 30 november 2017

Energie-experts verenigen zich

tekst:
Roelof Kleis

Wageningse energiewetenschappers hebben zich verenigd in de Energy Alliance. Ze willen daarmee de onderlinge samenwerking bevorderen en de Wageningse expertise op dit gebied een duidelijker gezicht geven.

De initiatiefnemers zijn Bas van Vliet van Milieubeleid (SSG), Annemiek ter Heijne van Milieutechnologie (AFSG) en Sven Stremke van Landschapsarchitectuur (ESG). Stremke werkt al twaalf jaar aan de energietransitie in Nederland. Op onderwijsgebied werkt hij al een tijdje samen met SSG en AFSG. ‘In het kader van One Wageningen dragen we bij aan elkaars vakken. Waarom zou die samenwerking niet ook kunnen in het onderzoek?’, vroeg hij zich af.

Een eenvoudige zoektocht in we@wur leverde dertig collega’s op die op de een of andere manier met energie bezig zijn. Twee bijeenkomsten zijn er sindsdien geweest. De volgende stap is een working paper waarin de doelen en missie worden vastgelegd. Op de langere termijn wil de Energy Alliance van energietransitie een speerpunt maken in het volgende Strategisch Plan van WUR.

De groep bestaat op dit moment voornamelijk uit onderzoekers van ESG, SSG, AFSG. Stremke wil een Wageningenbrede alliantie en roept onderzoekers van de Plant en Animal Sciences Groups op zich aan te sluiten. Die kunnen mailen naar sven.stremke@wur.nl.