Student - 15 december 2011

Elvis

Elvis leeft! Al heel lang, in de bossen van Myanmar. Voor alle duidelijkheid: het is een aap. De nieuwe soort ((Rhinopithecus strykeri) heeft een Elvis-achtige vetkuif. De aap is een van de 208 nieuwe soorten die in 2010 werden gevonden in de Mekong-delta, meldt het WWF. Het zal niemand verbazen dat Elvis met uitsterven wordt bedreigd.

26-ultra-elvisaap.jpg
Ergens in de afgelopen weken is de 7 miljardste wereldburger ter wereld gekomen. Ongelooflijk. Maar de hoeveelste was jij eigenlijk? Als je toevallig op 7 juni 1991 bent geboren was je de 5.382.284.151ste. In de hele wereldgeschiedenis, vanaf de homo sapiens gerekend,  zijn er 80.496.237.471 mensen voor jou geboren. Zelf uitrekenen hoe het voor jou persoonlijk zit? Kijk op 7billionandme.org. Daar kun je ook uitzoeken wat je levensverwachting is.
Metro
Een tip voor onder de Kerstboom. Want leuk en gratis: de Metrokaart der exacte wetenschap. De kaart zat in het novembernummer van wetenschapsmagazine NWT. Wegens succes nu gratis te downloaden van nwtonline.nl. De ontwikkeling van de moderne wetenschap als een metrokaart. Volgende halte Darwin.
Tukje
Chinezen zijn hardwerkende mensen. Toch? Vijf hoge ambtenaren van de Chinese belastingdienst zijn geschorst omdat ze lagen te slapen tijdens een congres. Kan gebeuren natuurlijk, maar deze bijeenkomst ging toevallig over luiheid op het werk. Foutje. Ongewenst gedrag van een Chinese werknemer is zomaar je werkplek verlaten, computerspelletjes spelen of  recreatieve activiteiten ontplooien. En daar moesten die arme mannen dan een heel congres over uitzitten. Pfff.