Nieuws - 10 juli 2008

Einde

nieuws_2388.jpg
Ik heb niet zo veel met afsluiten. Ergens aan beginnen, geen probleem, maar afsluiten, nee. Ik ben geen stopper, op geen enkel vlak. Aan tentamens kan ik goed beginnen, maar mijn antwoorden op de laatste vragen missen binding met de werkelijkheid. Praten met mij is op z'n tijd best leuk, maar vraagt om afkappend vermogen van mijn gesprekspartner. Zuchten en wegkijken heeft op mij geen effect. Over mijn versierkunsten wil ik het niet eens hebben, daarin gaat het na glimlachen onmiddellijk al bergafwaarts. Wat dat betreft lijk ik wel op het Oranje van dit EK. Begon ook wel aardig.
Het is niet dat ik een weke softie ben, zo een die knopen doorhakken een wrede, onzorgvuldige manier vindt om knopen los te maken. Nee, ik ben psychisch gewoon te zwak om daverende beslissingen te nemen.
Dat is niet erg, ik dender maar een beetje door en drijf de spot met mezelf. In tegenstelling tot velen uit mijn omgeving. Zij zijn - zielig op hun kamer zittend en soms met de deuren slaand - geregeld op zoek naar zichzelf. Ze klimmen, vallen, starten, stoppen en zoeken naar de zin van het leven. Ik niet, ik ben net een klein kind. Niks identiteit; vandaag ben ik een woeste ridder, morgen een cowboy met lasso en zolang ik mezelf maar niet al te serieus neem, kan dat best.
Wel jammer dat ik, onbekwaam in het afronden, net de laatste studentencolumn voor Resource schrijf. Ik geloof dat er nog iets van verwacht wordt ook. Mijn tabakverbouwende klasgenoot met een voorliefde voor Russische treinen had heel graag een rol gespeeld. Anderen hebben weer liever dat ik de directeur - 'maakt niet uit waarmee' - afzeik. Een daad stellen moet ik, of een verrassende openbaring doen over mijn liefdesleven.
Maar in plaats daarvan zit ik buiten op een stoel met mijn benen omhoog te genieten van de wind. Geen clou, geen moraal, geen einde, zelfs geen ergernis. Nee, ik geniet van de wind en hobbel vrolijk door. Niks jachtig dromen achterna rennen, maar eindeloos genieten. Zou dat soms de bedoeling van het leven zijn?
Fijne vakantie!