Nieuws - 31 maart 2015

Einde aan hockeyavontuur

tekst:
Yvonne de Hilster

Nog drie wedstrijden, dan is het avontuur van Karlijn en Nicole met WMHC in de hoofdklasse hockey ten einde.

Na opnieuw een nederlaag werd dit weekend de degradatie van dames 1 van het Wageningse WMHC al voor het einde van de competitie definitief. Het team van studenten Karlijn van der Linden en Nicole van Jaarsveld is hekkensluiter met nu 2 punten uit 19 wedstrijden.

Gelukkig zijn ze niet aldoor afgedroogd. ‘Zelfs tegen topploegen als Amsterdam hadden we scoringskansen. Maar steeds konden we het net niet afmaken’, vertelt Nicole.

Ze vindt de degradatie ontzettend jammer. Toch ziet Nicole de laatste wedstrijden niet als een hel. ‘We willen er alles uithalen wat erin zit en genieten van die wedstrijden.’ Ook de steun van studie- en huisgenoten langs de lijn houdt haar overeind.

Hoe komend seizoen eruit ziet weet Nicole niet. ‘Ik ben net klaar met mijn bachelor. Ik blijf graag hockeyen, maar weet nog niet hoe en waar ik verder ga met studeren.’

Ook ploeggenoot Karlijn houdt meerdere opties open. ‘Ik ben bijna afgestudeerd en op zoek naar een baan. Dat zal veel invloed hebben op of en waar ik volgend jaar speel. Maar het jaar hoofdklasse heeft me meer geprikkeld dan ik dacht. Ik blijk het niveau aan te kunnen. Helaas hebben we niet genoeg punten gepakt. Dat is ontzettend balen. Maar we moeten het positieve er maar van zien: we hebben wel mooi een jaar hoofdklasse gespeeld.’

Op 12 en 19 april speelt WMHC dames 1 op de Bongerd de laatste thuiswedstrijden van dit seizoen.