Nieuws - 17 april 2014

Eigen netWURk secretaresses

tekst:
Roelof Kleis

De secretaresses van Wageningen UR hebben vandaag zichzelf in het zonnetje gezet. Secretaressedag 2014 werd aangegrepen om een eigen club op te richten: netWURk.

‘Waarom nu pas, eigenlijk’, vroeg RvB-lid Tijs Breukink zich hardop af. Je kunt het immers zo gek niet opnoemen of er is wel een professioneel netwerk voor binnen Wageningen UR. En animo is er genoeg, bleek uit de opkomst tijdens de aftrap in Atlas. Ruim honderd secretressses waren aanwezig.

Maar het potentieel is groter. Wageningen UR telt rond de 270 secretaresses. Van persoonlijke en directiesecretaresses tot secretaresses die een hele afdelings, leerstoelgroep, departement of instituut bedienen. ‘Voor elke twintig medewerkers is er gemiddeld een secretaresse. Vijf procent van onze medewerkers is secretaresse’, rekende Breukink voor.

Doel van de nieuwe club is vooral om gebruik te maken van elkaars kennis en ervaring. Belangrijk is daarom de teamsite, een nieuwe website waar alle voor secretaressen nuttige informatie bij elkaar wordt gezet. Van handleidingen, vergaderlocaties en workshops tot aankondigingen, foto’s en een agenda. Centraal op de site is het forum.

Wij willen als aanspreekpunt fungeren en geraadpleegd worden
Anneke Bammens

Het netWURk is een initiatief van zeven secretaresss van het Facilitair Bedrijf, AFSG en Rikilt. Woordvoerder Anneke Bammens (FB) was verrast over de opkomst. De nieuwe club is volgens haar meer dan een onderonsje. ‘Wij willen als aanspreekpunt fungeren en geraadpleegd worden. Bijvoorbeeld als er nieuwe software wordt aangeschaft. Daar geven wij graag onze mening over.’

Tijs Breukink staat daar vierkant achter. ‘Het is ontzettend goed dat jullie je als beroepsgroep op de kaart zet, jezelf een stem  geeft en een podium biedt. Het vergroot de zichtbaarheid van de groep. Je kunt elkaar helpen en versterken. Als dank kregen de oprichters ‘op secretaressedag’ een bloemetje. ‘Breukink: ‘Zelf aan gedacht.’