Organisatie - 1 januari 1970

Eethuis Zeezicht weer op oude stek

Biologisch vegetarisch eethuis Zeezicht is na een verbouwing weer terug aan de Bevrijdingsstraat. Begin juli moesten de vrijwilligers van het eethuis op last van de brandweer hun activiteiten in het pand staken. Verder moesten enkele bewoners tijdelijk ergens anders slapen.

De noodzakelijke verbouwing heeft het eethuis zelf bekostigd. ,,We hebben ook bijna alles zelf gedaan en meteen veel geverfd’’, meldt Selle Postma, vrijwilligerster bij Zeezicht. Vorige week zijn er voor het eerst weer maaltijden geserveerd in de huiskamer van Zeezicht.
In het kader van de heropening deelden vrijwilligers van het eethuis afgelopen maandag tijdens de lunch bij vier universiteitsgebouwen zelfgemaakte energyballs uit, met daarin onder meer dadels, vijgen en specerijen. Ook deelden ze folders uit met het programma van de feestweek die van 29 maart tot 2 april wordt gehouden in verband met het 25-jarig bestaan. Biologiestudent Postma mocht regelmatig mensen uitleggen wat Zeezicht is en doet. Zelf is ze er met veel plezier vrijwilliger. ,,Het is leuk om met eten mensen bewust te maken van milieuproblemen en duurzaam produceren.’’ | Y.d.H.