Organisatie - 19 augustus 2016

Eerste winkel open in Campus Plaza

2

In Campus Plaza is vandaag de eerste winkel geopend. Broodjesketen Subway heeft de primeur en probeert een graantje mee te pikken van de AID.

De eerste winkel is open op Campus Plaza (Foto: Ronald van Drie)

Eigenaar van de Subway-winkel Arno van Dam staat achter de kassa met de pinautomaat te worstelen. Vroeg in de ochtend oogt de winkel verlaten en daar is de ondernemer onverwacht blij mee. Ruim twee weken heeft hij gewerkt aan de nieuwe winkel. Van Dam: 'We hebben de opening niet zo groot aangekondigd. We willen rustig aan beginnen en eerst de kinderziektes eruit halen. De pinmachine doet het bijvoorbeeld niet, die probeer ik nu aan de praat te krijgen. Ook heeft de winkel nog geen wifi en terras. Dat regelen we komende week.'

Twee andere winkels zijn op dit moment in aanbouw op Campus Plaza. Naast de Subway wordt op dit moment een AH to go gebouwd die voor het einde van de maand open moet zijn. Aan de andere kant komt Karadag Bakeries met döner, dürüms en Turkse pizza's. Van Dam: 'Het ziet er nog niet mooi uit maar als alles klaar is, denk ik dat dit een drukke plek gaat worden.'

Re:acties 2

• Claus

@De verwarde man

Misschien moet u het probleem bij de wortel benoemen. Het eten in de grote kantines is verschrikkelijk slecht, en bovendien stervensduur. Elk alternatief zal daarom succesvol zijn, omdat het eten er beter en goedkoper is.

Het lijkt mij een fantastisch idee om de Orion en Forumkantine te sluiten en deze op te breken in kleinere restaurants die met elkaar mogen gaan concurreren op prijs en kwaliteit. Dan zal er niemand meer naar de Subway gaan.

• De verwarde man

Ik snap oprecht niet waarom er niet een door studenten gerund winkeltje/restaurant zit in plaats van zo'n grote extractivist. Dat past veel beter binnen het plan voor een levendige campus, biedt per definitie beter wat de studenten willen en past beter binnen de actieve studentencultuur van Wageningen. Nu lijkt het een sneu, generiek en onduurzaam vreethoekje te worden. Prima om bedrijven te vestigen op de campus maar kies dan bedrijven waarmee we waardes delen.
    @Resource, ik hoop dat u ook een meer kritische toon zal aanslaan over hoe de campus op dit moment uit de klauwen groeit.