Nieuws - 5 juli 2007

Eerste proef met Kameleon

De komende maand gaan medewerkers van AFSG proefdraaien met het nieuwe administratieve systeem van de instituten, Kameleon.
Technici werken al twee jaar aan het nieuwe systeem dat de administratie van projecten eenvoudiger moet maken en het management betere informatie moet geven over de financiële vooruitzichten van de instituten.
Tijs Breukink, die woensdag 4 juli de aftrap gaf voor de proef, waarschuwde voor te hoge verwachtingen. ‘Het zal wel een paar jaar duren voordat het perfect loopt. Het is onvermijdelijk dat we de komende tijd op problemen stuiten.’ Veel onderzoekers zijn sceptisch over de invoering van het systeem, vertelde Breukink in zijn dankwoord aan de programmeurs. ‘Jullie hebben keihard gewerkt, en niet altijd onder een dankbaar gesternte.’
De concernraad neemt op basis van de resultaten van de proef begin september een besluit over de invoering van het systeem. Als de test succesvol is, zal AFSG het echt gaan gebruiken. Daarna volgen waarschijnlijk als eerste Wageningen Imares, de Animal Sciences Group en RIKILT.