Organisatie - 15 november 2007

Eerste kunst op de campus

Tussen de bomen in het drassige gras naast Atlas zijn vorige week drie kunstwerken geplaatst. Het is de eerste buitenkunst die medewerkers en studenten is gevolgd naar Wageningen Campus.
Studenten die op de Binnenhaven wonen hebben hem misschien al gemist: het Liggend teken dat naast de kassen op Kortenoord lag. De metalen tentakels hebben een nieuwe plek gekregen tussen Atlas en de Mansholtlaan, en hebben daar gezelschap gekregen van een klein hertje met gescheiden voor- en achterlijf dat voor Fysiologie van mens en dier aan de Haarweg stond. Nu staat het idyllisch tussen de bomen. Ernaast ligt een blauw, geel en rood gekleurd plaatstalen object van Mari Erzsieke. Dat lag eerder voor de Nieuwlanden.
Als straks ook het zwarte Driepuntige beeld verhuist van zijn plek bij de Dreijenborch naar de campus, is de eerste kunstroute klaar. Simon Vink, woordvoerder van Wageningen UR: ‘De route is de combinatie van architectuur, natuur en kunstwerken.’
Er wordt nog gewerkt aan een tweede route bij Forum, aan de kant van de Bornsesteeg. Ook daar komen kunstwerken van gebouwen en terreinen die worden verlaten. Daarnaast moet het plan plaats bieden aan nieuwe aanwinsten. Eind van dit jaar wordt duidelijk wat er precies komt.