Organisatie - 1 januari 1970

Eerste diploma’s voor Chinese BSc’ers

Deze maand studeren de eerste twee van de bijna negentig Chinese studenten af die twee jaar geleden naar Wageningen kwamen om hier hun bacheloropleiding af te ronden. Het eerste jaar onderwijs volgden ze aan de Chinese Agricultural University (CAU) in Peking.

De beide studenten, Dai Yue en Zhao Jingjing, maken deel uit van een groep van zes die eind september 2003 arriveerde. De maand achterstand die ze op dat moment hadden, hebben ze door verschuivingen in het studieprogramma kunnen inlopen.
De overige CAU-studenten begonnen pas eind oktober 2003 aan het Wageningse deel van hun studieprogramma. Ook van deze groep zal naar verwachting een deel binnen de geplande twee jaar klaar zijn. Veel Chinese studenten liepen vertraging op, onder meer door de SARS-uitbraak in hun thuisland.
Volgende week moet de examencommissie de uitslag nog formeel vaststellen, waarna de twee Chinese studenten hun diploma naar verwachting in oktober ontvangen. De twee studenten zijn inmiddels begonnen aan een masteropleiding, ook in Wageningen. / JH