Nieuws - 6 september 2016

Eerste avondcolleges van start

tekst:
Albert Sikkema

De eerste avondcolleges van de universiteit zijn van start gegaan. Het eerste vak, Voortzetting Statistiek, ging maandag om kwart over 6 in Forum van start. In de Leeuwenborch startten op dat moment de vakken Accounting en Health, Welfare & Management.

Bij het vak Accounting waren om kwart over zes zo’n veertig studenten van de partij. Wat moeten de studenten laten voor hun avondcollege? Het eten, zegt de eerste student, hij heeft wat gesnackt en kan pas na achten avondeten. Maar hij vindt het avondcollege geen probleem, net als drie andere studenten. Eén studente baalt van het avondcollege. Ze had liever bij haar jaarclub gezeten die om zeven uur gaat eten. Nu kan ze pas na het college bij haar jaarclub aansluiten. De docent is vooral benieuwd of de studenten hun concentratie kunnen vasthouden op dit late middaguur.

Het experiment met avondonderwijs loopt van september tot januari. Circa tweeduizend studenten krijgen er mee te maken. Wat hun ervaringen zijn, laat de raad van bestuur onderzoeken door een extern bureau. De Student Alliance Wageningen heeft een meldpunt ingesteld om de ervaringen van de studenten met avondcolleges te verzamelen.