Student - 28 mei 2015

Een woonkamer voor heel Wageningen

3

Een groep jongeren is bezig met het opzetten van ‘THUIS’, een gemeenschappelijke woonkamer in het centrum van Wageningen. Op Stationsstraat nummer 32 kunnen vanaf eind juni Wageningers bij elkaar komen en hun talenten, ideeën en spullen delen.

Foto's: Aart-Jan van de Glind

Tutku Yuksel, student Internationale Ontwikkelingsstudies en ook betrokken bij de PopUpClub is een van de initiatiefnemers. ‘Het concept is een gemeenschappelijke woonkamer voor Wageningers: studenten, lokale Wageningers, de internationale gemeenschap, jong, oud, allemaal gemengd.’ Elsje van de Weg, medeorganisator en werkzaam in Wageningen: ‘We willen meer saamhorigheid creëren, en meer levendigheid in de stad.’

Initiatiefnemers Elsje van de Weg (l) en Tutku Yuksel in de gezamenlijke woonkamer van THUIS.

In de huiskamer komt onder meer een podium voor muziek en theater en een grote tafel waaraan mensen kunnen werken. Verder bevindt zich een keuken in het pand, dus zijn er ook mogelijkheden om samen te koken. Tutku: ‘We willen open inloop in de woonkamer, maar er komt in samenspraak met bezoekers en partners ook een programmering met bijvoorbeeld workshops en discussieavonden.’ Centraal staan de waarden: creativiteit, delen en nieuwsgierigheid.

In het gebouw aan de Stationsstraat zat eerst ouderencentrum De Wielewaag. Tutku en haar vrienden wisten dat het pand leeg stond en dat het een maatschappelijke bestemming had. ‘We zijn heel brutaal bij de makelaar binnengestapt en een weekje later liepen we met de sleutel naar buiten. Het is heel snel gegaan. Meneer Breunissen, de makelaar en eigenaar van het pand, is heel begaan met de stad en vond dat ons plan bijdraagt aan een fijner Wageningen. Voor de financiën hebben we een aantal fondsen aangeschreven.’

Vrijwilligers zijn nu nog aan het klussen, verven en schoonmaken om het gebouw klaar te krijgen voor gebruik. Op 28 juni, tijdens het LEEFfestival, opent THUIS zijn deuren met een aantal workshops. Begin juli gaat de gemeenschappelijke woonkamer officieel open.

De initiatiefnemers zijn nog op zoek naar mensen die kunnen klussen of die op een andere manier willen bijdragen. Geïnteresseerden kunnen contact met hen opnemen via thuiswageningen@gmail.com.

Re:acties 3

• bert

Wat zijn jullie openingstijden? De website vermeldt die niet??
    Bert

• Joop

Schitterend

• Jos Oostendorp

Tutku,

Een bijzondere dag voor mij. geïnspireerd door één zin van jou. Ga door met wat je voor ogen hebt. Inspireer nog meer.

Gr. Jos Oostendorp
    jos@oostendorp-zeewolde.nl