Student - 7 februari 2008

Een slang en een halfnaakte Duitser

Het staat dan wel niet op de promotieposter, maar Forbidden Fruits van donderdag 31 januari is het slotfeest van het lustrum van studievereniging Biologica. Ceres is, zoals op elk open feest, stampens vol feestende mensen. Het verschil met elk ander feestje is een groene pluk haar hier en daar.

Het lustrumslotfeest van Biologica op Ceres kreeg het thema <em>forbidden fruits</em> mee.
Het lustrumslotfeest van Biologica op Ceres kreeg het thema forbidden fruits mee.

Foto: Martijn Weterings

‘Dit feest is de afsluiting van twee weken van heel veel activiteiten’, vertelt Jeroen Pullens, biologiestudent en lid van de lustrumcommissie van Biologica. ‘Zo hebben we een bedrijvendag gehad en een galadiner. We hebben er bewust voor gekozen om dit een open feest te maken en niet alleen een feest voor biologen. We wilden gewoon zoveel mogelijk mensen trekken.’
En dat is gelukt. In de grote zaal is iedereen hard aan het feesten en in de kleine zaal verzamelen zich de karaoke-diehards. De pret met Born to be wild en Ademnood kan niet op, totdat de installatie stilvalt omdat er bier overheen is gegaan. Na een hevige schoonmaaksessie kunnen de ietwat vals klinkende nachtegaaltjes weer aan de gang.
Wat opvalt is dat bijna niemand zich aan het bijbelse thema heeft gehouden. Er zijn welgeteld één slang, één halfnaakte Duitser - hij dacht dat het carnaval was - en een paar Ceresmannen met bloemetjes in hun haar - erg paradijselijk. Dat valt dus tegen. Wel zijn er een paar mensen met groen haar; de lustrumbiologen. Charmant is anders, maar laten we het hen vergeven. Het is tenslotte hun feestje.