Student - 12 oktober 2006

Een cabaretier op de rand van je bed

Een studentenkamer van vijftien vierkante meter als concertzaal? Een cabaretier op de rand van je bed? Het kan. Op 9 november stellen tien studenten in Wageningen hun kamer beschikbaar aan muzikanten en theaterartiesten.
De organisatie van het evenement, genaamd Roomservice, ligt bij Studium Generale. ‘We willen zo theater naar de studenten toe brengen’, zegt Welmoed Bruinsma, coördinator van het festival. Bruinsma verzorgt ‘de culturele tak’ van Studium Generale en hoorde van een vergelijkbaar evenement in Nijmegen waar theater- en muziekoptredens bij studenten op kamers plaatsvonden. ‘Ik dacht meteen: dat wil ik ook!’
De optredens op 9 november vinden in drie rondes plaats. Studenten fietsen van kamer naar kamer. Omdat studentenkamers nu eenmaal niet zo groot zijn, is er beperkt ruimte voor publiek.
Op maandag 16 oktober begint de kaartverkoop. Na afloop van de optredens is er een groot feest in cultureel centrum de Wilde Wereld.