Student - 5 juli 2007

Een blauwe neus en een stijve nek

Aanvallen terwijl je weet dat je klappen gaat krijgen. Dat is misschien wel het moeilijkst van boksen, zegt Isolde van Leeuwen. En de vijfdejaars student Levensmiddelentechnologie kréég klappen tijdens het Nederlands Studentenkampioenschap Boksen, zaterdag 30 juni in Delft.

952_nieuws.jpg

Foto: .

‘Ik ben het twee jaar geleden gaan doen voor mijn conditie, en wilde wel eens weten of ik ook koelbloedig bleef als iemand me echt probeerde neer te slaan’, vertelt Isolde. Er zijn echter maar weinig vrouwen die boksen, en daarom waren er geen tegenstanders in haar gewichtsklasse, van 75 tot 80 kilogram. Om toch in aanmerking te komen voor de titel moest Isolde een prestatiepartij boksen tegen een zwaardere tegenstander of een bokser met een hogere licentie, om te laten zien wat ze kon.
Haar tegenstander werd een vrouw met ervaring, die bovendien zwaarder was. Isolde verloor. De technische commissie van boksbond NBB vond haar optreden echter kampioenwaardig en wees haar toch de titel toe. En dus is Isolde nu studentenkampioen bij de lichte zwaargewichten.
‘Drie keer twee minuten boksen lijkt niet veel, maar de adrenaline gierde door mijn lichaam. Op zich bokste ik technisch goed, maar het was toch moeilijk om elke keer weer vol in de aanval te gaan, omdat je weet dat je dan klappen krijgt. Ik maakte daardoor onvoldoende gebruik van mijn langere armen.’
Meer dan een wondje op haar bovenlip, een blauwe plek op haar neus en een stijve nek hield ze er niet aan over. Het gaf wel een enorme kick. ‘Ik had de rest van de dag een enorme grijns op mijn gezicht.’