Organisatie - 27 oktober 2016

Education information system WISE scrapped

tekst:
Twan van der Slikke,Rob Ramaker

Wageningen University & Research is not going to introduce the new education information system WISE.

Photo: Andrew Skudder

The problems encountered earlier this year turn out not to be solvable in the short term. The current systems AIR, SPA and STARS will be used for at least another three years. Wageningen University & Research declines to make a statement about the costs already incurred for the abandoned introduction of WISE. Last June the WUR council started an investigation into the – at that point –

postponement of WISE. The scrapping of the system makes this study ‘even more important’, says chair Marian Stuiver.

Reacties 1

• Rens

Fijn dat er voor gekozen wordt om eerst een goede oplossing te vinden alvorens er wordt overgestapt naar een nieuw systeem. Als dit soort zaken worden doorgedrukt terwijl de boel eigenlijk niet 100% past is het risico groot dat er veel extra geld nodig is om de boel weer werkbaar te maken. Dat is leuk voor de leverancier, maar natuurlijk niet goed voor de universiteit.