Organisatie - 29 juni 2017

Educatieve app wint award

tekst:
Didi de Vries

De educatieve app TOOL heeft de Comenius EduMedia Award 2017 gewonnen. Dat is een Europese prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan vernieuwende multimediale onderwijsproducten. TOOL werd ontwikkeld door Wageningen University & Research en de Christelijke Hogeschool Ede.

© Niels van Mossevelde

Basisschoolleerlingen van groep 5 tot en met 8 gebruiken TOOL bij het opzetten en uitvoeren van een eigen onderzoek. ‘Met de app worden leerlingen begeleid bij het doen van onderzoek. Ze doorlopen verschillende stappen zoals onderzoeksvraag en deelvragen bedenken, hypothese stellen en een experiment opzetten. Alles wordt in een digitaal logboek bijgehouden, dat als wordbestand kan worden gedownload’, aldus Margriet van Vianen. Zij is projectleider bij het Wetenschapsknooppunt, een samenwerkingsverband tussen Wageningen University & Research en de Christelijke Hogeschool Ede.

TOOL was niet de enige winnaar. Van de 153 inzendingen werden zestien onderwijsproducten beloond met de prijs. De app werd sinds lancering in het najaar van 2016 zo’n 4500 keer gedownload. In totaal voerden de gebruikers meer dan 7000 onderzoeken uit.

Lees meer