Nieuws - 10 november 2009

Echte ziekte

Ik heb het gehad. De gevreesde varkensgriep is gekomen en gegaan. Ik ben er nog steeds en ik heb mijn longen niet als blauw schuim opgebraakt. Ik kon drie dagen niet uit bed komen en moest daarna nog een week kuchen, toen was het voorbij.

Griep hebben is best fijn. Je hebt een legitiem excuus om niet van huis te gaan en je naasten komen je verwennen met allerlei lekkers en steunende woorden. Leven als een pasja dus, als je tenminste niet zo beroerd bent.
Het woord van de dag op Urbandictionary.com was donderdag 'Piglet Flu.' Vrij vertaald: 'bij tijden van pandemie heet normale griep biggengriep. Hoewel minder dodelijk dan varkensgriep voel je je nog steeds klote. Maar omdat het niet de beruchte varkensgriep is krijg je er geen respect voor.' Iets met spijker en kop; mijn varkensgriep kwam een paar weken geleden, en nu voel ik me weer niet lekker. Van mijn huisgenote moet ik me niet zo aanstellen en gewoon aan de slag gaan. We praten verder als ik een echte ziekte heb, zei ze. Daar zat ik te snotteren in de collegezaal, dromend over lam voor de televisie hangen onder een dekentje met een kop thee. Echt, biggengriep is veel erger dan varkensgriep. /Tom Rijntjes
Tom is de nieuwe blogger van resource.wur.nl. Hij is 19, tweedejaars Toegepaste Communicatiewetenschappen bij Wageningen Universiteit. In zijn blog gaat hij in op de actualiteit.