Nieuws - 16 juni 2015

ESG blijft in Atlas

tekst:
Roelof Kleis

De verhuizing van ESG van Atlas naar Lumen en Gaia is afgeblazen. De plannen zijn financieel op dit moment niet haalbaar. De RvB wil er geen geld in steken.

Het plan ‘Herhuisvesting Atlas’ hangt al driekwart jaar boven de markt. De ESG directie wil meer synergie tussen de medewerkers door ze op een plek onder te brengen. Nu zit een deel van de groepen nog in Atlas en de rest aan de andere kant van de weg in Gaia en Lumen. Die hergroepering moet bovendien de kosten voor huisvesting omlaag brengen.

De verhuizing zou door ESG en Wageningen UR samen worden betaald. Maar dat voorstel is door de RvB afgewezen. Er is geen geld. ‘Wij zien op dit moment onvoldoende investeringsruimte om de plannen te realiseren’, licht ESG-woordvoerder Simon de Ridder toe. De plannen gaan daarom voorlopig de ijskast in. ‘Mogelijk dat er op kleinere schaal nog wel wat bewegingen zijn. De directie gaat daar de komende tijd eens rustig over nadenken.’

Projectleider herhuisvesting Lodewijk Stuyt van Alterra vindt het jammer dat de verhuizing niet doorgaat. ‘We hebben er behoorlijk veel tijd in geinvesteerd en hadden het idee dat we de verhuizing goed konden combineren met de invoering van Het Nieuwe Werken.’ Het afblazen van de verhuizing brengt volgens De Ridder rust in de tent.  ‘Veel collega’s waren er druk mee bezig. Waar kom ik terecht en met wie? Dat brengt onrust.’

Als pilot van de herhuisvesting en Het Nieuwe Werken is in maart Bodemfysica en landgebruik van de vierde verdieping van Atlas naar de overkant verhuisd.  In de verbouwde C-vleugel op de eerste verdieping van Gaia is het nieuwe team Bodem,- Water- en Landgebruik gevormd. Maar bij die verhuizing blijft het dus voorlopig. ESG blijft op de tweede, derde en vierde verdieping aanwezig met labs en kantoorruimte.

Eerder verschenen