Nieuws - 23 augustus 2016

Duurzame winkelkaart voor internationale studenten

Internationale studenten die duurzaam willen winkelen kunnen op pad met een speciaal daarvoor ontworpen stadskaart. Op de kaart staan de 24 meest duurzame winkels. Gekozen door studenten.

De kaart is een initiatief van EerlijkWinkelen Wageningen. Een jaar geleden werd al een
Nederlandstalige kaart gelanceerd. Nu hebben Marike van der Leeden (EWW) en Ilonne Bongers (eigenaresse van Bas Buitensport) ook een Engelstalige versie gemaakt speciaal voor studenten. ‘We willen de buitenlandse studenten die duurzaam willen winkelen laten zien waar dat kan. We zien dat ze er zelf moeilijk achter komen waar ze moeten zijn voor duurzame producten.’ Van de kaart zijn 10.000 stuks gedrukt. Internationale studenten troffen er bij aankomst eentje aan in hun informatiemap.

De Engelstalige studentenkaart ziet er iets anders uit vergeleken met de Nederlandse versie. Zo zijn dure meubelwinkels en kinderspeelgoedzaken vervangen door tweedehands
winkels, cafés en zaakjes die populair zijn bij studenten. Vijf Wageningse studenten, lid van Green Office Wageningen, maakten samen met Van der Leeden en Bongers de selectie.  Van een groslijst van 44 volgens EWW duurzame winkels bleven er uiteindelijk 24 over. De kaarten liggen in de winkels in het centrum van Wageningen en op diverse plekken op de campus.