Nieuws - 13 juli 2018

Duurzaamheid centraal op Wagenings TEDx-evenement

tekst:
Femke Janssen,Cathy (Kexin) Chen

Een internationaal team van Wageningse studenten en promovendi organiseert een TEDx-evenement over duurzaamheid. Doel is om de passie voor een milieubewust leven door te geven, vertelt Michiel Voskamp, masterstudent International Land and Water Management en voorzitter van TEDxWageningenUniversity.

©Shutterstock

TEDx staat voor lokaal georganiseerde evenementen waar sprekers korte, inspirerende presentaties houden. TEDxWageningenUniversity wil een podium bieden aan presentaties die het publiek aansporen tot duurzamer leven en discussie hierover uitlokken. Het evenement vindt plaats op 6 november – in de laatste week van het eeuwfeest van WUR – in theater Junushoff in de Wageningse binnenstad.

Bevlogen
‘WUR probeert om een steeds duurzamere universiteit te zijn’, zegt Voskamp. ‘Als WUR-studenten moeten we onszelf uitdagen en ons afvragen: wat kunnen we zelf doen om duurzamer te leven? Hopelijk kunnen we het publiek positief beïnvloeden met activerende en bevlogen TEDx-talks.’

Voskamp wil mensen die normaal achter de schermen werken een kans geven om hun inspirerende ideeën voor het voetlicht te brengen. Om de beste sprekers te vinden, zoekt hij zowel in als buiten Wageningen. Diverse deskundigen op het gebied van duurzaamheid worden door de organisatie uitgenodigd om te komen spreken. Anderen kunnen begin september zelf hun ideeën pitchen voor een jury. Circa 12 sprekers worden geselecteerd om praatjes te houden van 5 tot 18 minuten. Er zal ruimte zijn voor maximaal 100 toeschouwers. Zij kunnen zich opgeven via social media of de officiële website van TEDxWageningenUniversity. De presentaties worden ook opgenomen en uitgezonden via een livestream.

TEDx-bomen
Het TEDx-evenement gaat niet alleen over duurzaamheid, het wil ook zelf proberen om zijn voetafdruk klein te houden. Daarom zal de organisatie in samenwerking met lokale ondernemers 60 TEDx-bomen planten door heel Wageningen.