Nieuws - 1 januari 1970

Duiken, kantklossen en golfen

'Weet je het zeker?’, roept een medewerker van het bestuurscentrum als Hermien Miltenburg in duikuitrusting de vijver van het gebouw in wil plonzen. Nieuwsgierigen drommen om het watertje rond de lift. Een van de toeschouwers vraagt zich hardop af wat de vissen ervan zullen vinden.

Miltenburg dook op dinsdag 13 september tussen de karpers om haar hobby te demonstreren. De personeelsvereniging van het bestuurscentrum had medewerkers opgeroepen om deze middag te laten zien wat ze doen in hun vrije tijd, in de hoop zo mensen met elkaar in contact te brengen. Het leverde in ieder geval gespreksstof op.
Marieke van Iterson kreeg bijvoorbeeld veel vragen over hoe je dat nou doet, kantklossen. Als voorbeeld bracht ze haar eigen trouwjurk mee, met aan de hals een door haar zelf geklost bloemmotief. De hobby’s varieerden verder van de Beatles en duivensport tot het verzamelen van oude landkaarten en stropdassen.
Paul Barends had zijn golfspullen meegebracht. Sinds veertien jaar is dat zijn hobby. Een enkeling waagde zich tijdens de demonstratie aan het slaan van een balletje in een speciaal opgehangen net. Barends golft twee keer per week. ‘Het is onvoorstelbaar ontspannend en je komt op de mooiste plekken.’
Miltenburg vond haar duik ‘een mooie gelegenheid het bestuurscentrum eens van een andere kant te bestuderen.’ / YdH