Nieuws - 7 juni 2012

Ducklove

Hoeveel eenden heeft de Wageningse universiteit per vierkante meter? Het is uiteraard een belangrijk vraagstuk in deze tijden van rankings en keuzegidsen. Op de site duckdensity.org.uk kun je je universiteit uitzoeken op het aantal eenden per hectare. In York staat de eendenlievendste universiteit met 139 eenden per hectare. Wageningen staat er (nog) niet tussen. Wie gaat er tellen?

Toto (1)
Hoera, we gaan winnen van Denemarken. De Utrechtse econoom Loek Groot becijferde zowel op basis van historische gegevens als ranglijsten de uitslagen van alle EK-poulewedstrijden. Het wordt 1-0 of 2-0. Maar nou komt het: de kans daarop is iets meer dan tien procent. Sterker nog, de kans op elke uitslag van elke wedstrijd is zelden hoger dan vijftien procent. Economen, daar heb je wat aan bij het invullen van je toto!
Toto (2)
Misschien dat dit helpt. Nederland scoort Europees gezien per wedstrijd gemiddeld 2,07 doelpunten. Alleen Spanje (2,14) doet het nog net iets beter. Nederland wint, net als Tsjechie,  liefst 71 procent van alle wedstrijden. Dat is net iets minder dan aartsrivaal Duitsland dat 74 procent haalt. Spanje komt tot 70 procent. Maar nu de 'geheimtip': Kroatie. Dat wint 73 procent van alles Europese duels.
Aaien
Heteromannen vinden een streling van een andere man beangstigend, zo blijkt uit een Nederlandse studie. Tijdens een onderzoek aaide een vrouw sensueel over het bovenbeen van mannelijke proefpersonen. De ene keer zagen ze daarbij een filmpje van een aantrekkelijke vrouw die zich voorover boog om hen te strelen. De keer erna zagen ze een mannelijke man hetzelfde doen. En dat laatste vonden ze eng of vervelend. Trucje van het brein.