Nieuws - 26 juni 2008

Druk druk druk

nieuws_2359.jpg
Ik doe mijn tas af en leg, nee smijt, hem in de hoek van mijn kamertje. Het is me het dagje wel geweest. Zes lange uren in mijn afstudeerhok gezeten. Beetje rommelen met een computermodel, proberen kritische vragen van de stagebegeleider te beantwoorden en tegelijkertijd de informatie in me op te nemen die hij er tussendoor bij levert.
Waarom ben ik niet gewoon tuinman of postbode geworden? Een beetje buiten, een beetje regelmaat en lekker simpel. Toegegeven, je kunt niet lekker uitbrakken of een dagje vrij nemen als je af en toe - vaker wel dan niet misschien - met de welbekende frisse tegenzin wakker wordt, maar toch. Dat vrije studentenleven is ook niet alles.
Zeker nu, in de zomer, als het sinterklaasfenomeen wederom de kop opsteekt: al die verschillende groepjes en commissies waar je bij hoort en in zit, vragen aandacht. En het warme weer nodigt ook nog eens uit om hele weekeinden op stap te gaan. De hele maand juni ben ik de weekeinden al het huis uit. Met vrienden een weekend lang in de uiterwaarden, bier drinken in Gieten met de Barcommissie, een weekend lang herbals uitproberen, en dan moeten we nog wat leuks gaan doen met het huis én iets grappigs verzinnen voor de eerste ingenieur van onze jaarclub. En er is nog maar één weekend te gaan.
Ik heb gewoon niet genoeg vrije tijd, want ik wil ook nog wel eens gewoon een dag lang aan mijn zak krabben en de rotzooi opruimen van zo’n weekeind vol bier en slecht vreten. Ik heb laatst verdomme een hele dag vrij moeten nemen om mijn was te doen. En ik weet wel dat het gras bij de buren altijd groener is en dat postbodes er tussen de kaarten en enveloppen waarschijnlijk geregeld van dromen om doordeweeks eens niet om zes uur op te hoeven of om voor de lunch al aan de drank te gaan. Maar eerlijk waar, ik zit voor dit jaar zwaar aan mijn tax van lauw Euroshopperbier en gebarbecuede frikandellen.