Student - 1 juni 2015

tekst:
Linda van der Nat
1

Studenten aan de Haarweg die van hun oude bank, stoel of kast af willen, kunnen sinds kort terecht in een Dropbox. In een schuurtje bij het studentencomplex kunnen studenten de spullen kwijt die ze niet meer hoeven. Andere studenten kunnen deze dan gratis meenemen.

De Dropbox is een initiatief van DWARS! Wageningen, de Wageningse afdeling van de jongerenvereniging van GroenLinks. Bestuurslid Rosanne de Groot: ’Dit was een van onze ideeën om studentencomplexen duurzamer te maken. Als studenten verhuizen zetten ze soms hun meubels bij het vuilnis terwijl ze nog in prima staat zijn. Internationale studenten die teruggaan naar huis, laten ook hun kasten en tafels achter. Tegelijkertijd kopen studenten nieuwe meubels, voor veel geld. In de Dropbox kunnen studenten hun oude banken en stoelen gratis achterlaten en kunnen andere studenten het gratis meenemen.’ De schuur is bedoeld voor meubilair, keukenraad en woonaccessoires. Voorwaarde is wel dat de spullen nog heel zijn.

De proef aan de Haarweg duurt een half jaar. Als de Dropbox een succes is, zullen ook de complexen aan de Marijkeweg en Binnenveld een dergelijke schuur krijgen, vertelt Corina van Dijk van Idealis. ‘Wij vonden het een heel leuk idee en makkelijk uitvoerbaar. Bovendien biedt het voor ons een handvat om te zorgen dat de gangen leeg blijven en de woningen netjes.’

Er is een Facebooksite van de Dropbox bij de Haarweg, waar studenten melden wat ze achtergelaten hebben.

Re:acties 1

• Corine

Dit is echt een goed idee! Ik hoop dat het werkt!! :D