Student - 6 maart 2008

Droefkatten krijgen arts op bezoek

Droevendaal is zo dol op zijn katten dat het Wageningse studentendorpje zelfs speciale uitjes voor hen organiseert. Donderdag 28 februari mochten ze weer met hun baasjes op stap. Gezellig samen naar de algemene barak voor een bezoek aan de dierenarts.

Kater Faramir ondergaat de inenting gelaten. Rechts Inge, één van zijn baasjes.
Bijna veertig katten wonen er op het groene studentencomplex, ofwel 1,2 kat per barak. Vierentwintig gingen er op visite bij de dierenarts; de oudste was zo’n twintig jaar. Inge nam Faramir mee. De kater woonde eerst bij de buren, maar kwam vaak bij haar barak over de vloer en is nu officieel de enige barakkat van 43; een spontane transfer die vaker voorkomt.
Omdat er zoveel katten op Droef wonen regelde het Droevendaalbestuur voor het vierde jaar dat er een dierenarts ‘aan huis’ kwam voor de inentingen - voor een schappelijke prijs. De huisdieren werden ingeënt tegen de kattenziekte en de niesziekte. Vrij rustig ondergingen ze de handelingen van de dierenarts van Dierenartsenpraktijk Churchillweg. Ze zette het beest goed neer, kriebelde hem even, en prikte het spuitje vlot in zijn nek.
De assistente, die alweer een paar jaar meekomt en de spuitjes klaarmaakte, herkende veel poezen, en wist soms zelfs waar ze woonden. Tijd voor vragen was er ook. Zo werd iemand die zich afvroeg of de kat niet te dik was gerustgesteld: de kat was gewoon groot.
Na afloop werden de dieren weer naar huis gedragen. En voor de dierenarts en haar assistent waren er negerzoenen. / YdH