Organisatie - 7 februari 2008

Dreijengroepen mogelijk sneller naar campus

De raad van bestuur en de directie van de Agrotechnology & Food Sciences Group (AFSG) werken aan een plan om de universitaire groepen van De Dreijen sneller naar Wageningen Campus te laten verhuizen. ‘Er is nog geen besluit, maar we onderzoeken of één locatie voor AFSG haalbaar en betaalbaar is. Ik verwacht dat het besluit nu snel genomen wordt’, zegt woordvoerder Simon Vink.

Zicht op het Biotechnion vanuit het Computechnion.
De wens voor huisvesting op één locatie was er al eerder, maar werd anderhalf jaar geleden vanwege de financiële positie van AFSG niet haalbaar gevonden, waarna de verhuizing voorlopig werd uitgesteld tot 2018. ‘Iedereen was toen vooral bezig argumenten te vinden om niet te verhuizen’, aldus Philip van der Heijden, directeur bedrijfsvoering van AFSG. ‘Het is een langdurig maar zorgvuldig proces. Het klimaat is veranderd. Nu wordt er van alle kanten constructief meegedacht. De groeiende studentenaantallen en de ervaringen met Forum hebben zeker meegeholpen. Bouwen kost nog steeds geld, maar blijven zitten ook. Ik hoop en verwacht dat er nu snel een positief besluit valt’, aldus Van der Heijden.
Eén van de hete hangijzers is de versnelde afschrijving van het Scheikundegebouw, dat recent nog grondig is opgeknapt. Vanwege de grote investering moet een besluit tot nieuwbouw in ieder geval worden goedgekeurd door de raad van toezicht.
AFSG-bouwpastor Wilko van Loon is al bezig met de uitwerking van de bouw- en verhuisplannen. Het meest concreet is volgens hem de verhuizing van de leerstoelgroep Milieutechnologie uit het Biotechnion. ‘Er komt op korte termijn ruimte vrij in het Technotron op Wageningen Campus. We zijn nu bezig met een vlekkenplan voor de inhuizing van de milieutechnologen. Als het meezit gaan die volgend jaar over’, aldus Van Loon. Het Biotechnion is vanwege achterstallig onderhoud in ieder geval het eerste gebouw op De Dreijen dat men leeg wil hebben.