Organisatie - 1 januari 1970

Drank op de bon bij studentenraad

Ook Wageningse studenten krijgen te maken met de bezuinigingen van de raad van bestuur. Rector prof. Martin Kropff heeft het budget voor de nieuwjaarsborrel van de studentenraad gehalveerd. Onbeperkt drinken op kosten van de universiteit zit er daarom niet meer in.

Johan Beekhuizen van de promotiecommissie van de studentenraad organiseert de borrel. Hij is teleurgesteld, maar heeft begrip voor de situatie. ‘Met alle reorganisaties die gaande zijn, zou het een raar gebaar zijn om hier niet op te bezuinigen.’
Sinds enkele jaren wordt voorafgaand aan de nieuwjaarsborrel de prijs voor de beste docent uitgereikt. Ook houdt de rector een praatje voor de studenten. Dat deel van het programma zal niet veranderen, maar onbeperkt drinken na afloop past niet meer in het budget. ‘We hebben vorige week te horen gekregen wat ons exacte budget is en zijn nu nog druk bezig met het zoeken naar een oplossing. We hopen in ieder geval nog een optreden van een band en een aantal gratis drankjes voor de studenten te kunnen aanbieden.’ Mogelijk gaat de studentenraad consumptiebonnen uitdelen.
Of de borrel op 10 januari wordt gehouden, zoals eerder gepland, is onzeker. Beekhuizen: ‘Maandag kregen we te horen dat Kropff die dag op bezoek gaat bij de koningin. We kijken nu of we de borrel nog kunnen verzetten. En anders doen we het zonder hem.’ / JH