Nieuws - 17 mei 2010

Door een andere bril

Hoe komen ze erop. Om de onhygiënische wc-brillen te vermijden hurken sommige internationale studenten op wc's op de universiteit.

Met als resultaat dat de volgende gebruiker die wel zo gemakzuchtig is om te gaan zitten zijn tusch bevuilt met modder en allerlei tarrels. Misschien minder ziekteverwekkend (kan iemand met meer kennis van zaken dit beamen), het bilgevoel is minder plezierig.
Sommige Aziatische studenten houden er nog andere bijzondere gewoonten op na als het om de stoelgang gaat. Zo hoorde ik over een Chinees die het gewoon was het wc-papier met number two en al in de prullenbak te gooien. Waar hij vandaan kwam zou alles verstoppen als je gewoon doorspoelt zoals wij gewend zijn. Geen kwade opzet dus, maar een zeer nare verrassing voor de Nederlandse student die tijdens zijn corveebeurt in de uitwerpselen stond te grabbelen.
Iedereen die ook maar eenmaal langs de weg heeft gepoept weet dat je met wc-papier een heel eind komt. Vertrouw je de bril niet, veeg het schoon, of als je echt neurotisch bent, dek het ding helemaal af met papiertjes. Dat is blijkbaar teveel gevraagd voor zowel de hurkzitters als de normale zitters dus komt er nu een bordje. Daarop staat een gehurkt mannetje op een wc-pot met een rood kruis er doorheen.
-Met Zeilstra bordjes en beelden, kan ik u helpen.
-Hee hoi, maakt u ook waarschuwingsbordjes?
-Jawel.
-Ik wil graag een afbeelding van 15 x 15 van een Aziaat die hurkt op een wc-pot met een rood kruis erdoor.
-Is dit een grap?
-Nee, u spreekt met de onderhoudsdienst van Wageningen Universiteit, wij maken geen grappen.
-Uh, oke, ik zal kijken wat ik voor u kan doen. Het is dus voortaan verboden te hurken op de wc's?
-Doet u gewoon u werk, dan doe ik het mijne, akkoord?
Ik denk dat het vieze-billen probleem nu gaat verdwijnen als sneeuw voor de zon.