Nieuws - 19 juni 2015

‘Doe mij maar een bankje’

tekst:
Linda van der Nat

Studenten willen graag meer bankjes en andere zitgelegenheden op de campus. Dit blijkt uit een enquête van de WURpp, de app van Wageningen University.

Met de WURpp kunnen de studenten prijzen winnen door opdrachten te vervullen. Voor elke opdracht krijgen ze punten. De app werd vorig jaar gelanceerd en bleek een groot succes: er zijn ruim duizend actieve gebruikers. De universiteit gebruikt de app ook om de mening van studenten te peilen over allerhande onderwerpen op de campus, vertelt Arda Beckers, coördinator van de WURpp. ‘De feedback van de studenten vinden wij zeer belangrijk. De input die we krijgen wordt gedeeld met de juiste afdelingen.’ Zo is dankzij WURpp het aanbod in de webshop van de universiteit onlangs uitgebreid. 

Wat betreft de bankjes worden de studenten op hun wenken bediend. Na de zomer verandert het grasveld voor Forum in een marktveld, met lange zitbanken, laat Elike Wijnheijmer weten. Zij is coördinator buitenruimte op de campus. De plaatsing van de bankjes is geen direct gevolg van de WURpp-enquête, maar sluit aan bij een al langer lopend project om de campus aantrekkelijker en gezelliger te maken. ‘Het is leuk dat via deze enquête bevestigd wordt dat studenten dit graag willen.’ 

Op het marktveld zullen naast luierende studenten ook ondernemers terecht kunnen. Er komt ruimte voor tentjes en kraampjes voor, aldus Wijnheijmer, ijscomannen en pizzaboeren.