Nieuws - 16 oktober 2015

Dode in sterflat Dijkgraaf

tekst:
Koen Guiking

In de studentenflat Dijkgraaf is een stoffelijk overschot gevonden. Hoe lang de persoon al dood in de studentenkamer lag en wat de doodsoorzaak is, moet blijken uit politieonderzoek.

Dijkgraaf. Foto: Joris Schaap

Op 16 oktober rond 11 uur 's ochtends ontdekte de politie het levenloze lichaam. Frank van Houdt, de gebouwbeheerder van Dijkgraaf, had van bewoners een melding gehad van stankoverlast. Met een collega aangekomen hij de kamer had Van Houdt een vermoeden dat er iets niet in de haak was. Daarop belde hij de politie.

Ganggenoten op de zesde verdieping hebben de politie verteld dat de bewoner al een tijd niet gesignaleerd was. 'Maar strikt genomen wil dat nog niet zeggen dat het slachtoffer een bewoner is', zegt politiewoordvoerder Paul Koetsier. 'Het zou ook een bezoeker geweest kunnen zijn.'

'We weten ook nog niet of er sprake is van een misdrijf', zegt Koetsier. Zelfs of het een man of vrouw betreft kan de politiewoordvoerder nog niet zeggen.

De politie bracht het bericht aan het eind van de ochtend zelf naar buiten. Al rond lunchtijd stonden mensen van de pers bij de flat. 'We weten het zelf een uur en nu staat er al een cameraploeg voor de deur', zei Van Houdt. Hij liet weten dat hij samen met de medewerker sociaal beheer van Idealis een bijeenkomst gaat organiseren voor bewoners.

Update 16.30 uur: De politie laat weten dat de persoon niet door een misdrijf om het leven is gekomen.