Student - 15 november 2007

Discussiëren tussen de happen door

Aan vier lange rijen tafels in wijkcentrum de Nude in Wageningen zitten vrijdagavond 9 november ongeveer zeventig mensen te eten. Ze krijgen een driegangendiner voorgeschoteld met gerechten uit verschillende landen. Maar daar staat wel iets tegenover. Tussen de happen door worden ze geacht te discussiëren over eerlijke handel en voedselzekerheid.

1548_nieuws.jpg
De derde editie van het Fair Share Dinner is volgens organisator Otherwise een succes. De avond is gekoppeld aan de Wereldvoedseldag op 16 oktober van FAO. De stellingen waarover de deelnemers van gedachten wisselen hebben daarom allemaal te maken met voedsel en duurzame ontwikkeling.
Het is de bedoeling dat de bezoekers groepjes van vier vormen en spreken over een stelling die ze krijgen van de vrijwilligers van Otherwise. De meeste bezoekers, voornamelijk internationale studenten, houden zich hieraan en discussiëren erop los. Anderen zijn gewoon gezellig aan het kletsen en aan het genieten van het cabaret van Easy Laughs uit Amsterdam en de Franse liedjes van zangeres Katell Chevalier.
Het eten, gekookt door zeventien vrijwilligers die zijn opgetrommeld door Otherwise, valt in elk geval in de smaak. Omdat het Divali - het Indiase feest van het licht – is, zijn er twee Indiase gerechten bij. Verder komen er Libanese, Chinese en Maleisische schotels op tafel. Het Poolse toetje roept gemengde gevoelens op. Dat is wat al te zoet.