Student - 9 oktober 2008

Discopunk en trash op Popronde

Het reizend festival Popronde 2008 strijkt op donderdagavond 9 oktober neer in Wa­geningen. Op dertien locaties treden achttien opkomende Nederlandse bands op.

Popronde Wageningen is een initiatief van stichting Popwaarts uit Nijmegen in samen­werking met de Wageningse jongerenvere­niging Unitas. Het festival geeft talentvolle nieuwe bands de kans om buiten hun eigen regio op te treden. Zo deden ooit Voicst, Leaf en The Sheer mee aan de Popronde.
Het programma is divers; alles van harde rock tot zoete pop. Volgens de Amsterdamse student en popkenner Rinus Bot zijn er een paar opvallende acts: ‘In de Doctor speelt de discopunkact neWax. Die staat er om bekend dat ze het zweet van je voorhoofd laten lopen. En de one man trashband Otto Boy is ook heel goed, die speelt in de Dikke Draak.’ Het festival begint om acht uur, is gratis en wordt afgesloten met een feest bij Unitas.