Nieuws - 19 november 2009

Directielid Martin Jansen verlaat VHL

Martin Jansen, directeur bedrijfsvoering en lid van algemene directie bij Van Hall Larenstein (VHL), verlaat de hogeschool per 1 december.

Volgens eigen zeggen is hij toe aan een nieuwe omgeving. In 2004 trad hij aan bij VHL. Daarvoor werkte hij vier jaar als business unit manager bij Praktijkonderzoek Plant en Omgeving (PPO).
'Inmiddels zit ik al tien jaar bij Wageningen UR. Het is leuk en boeiend werk, maar ik besef dat er meer is. Ik heb nooit langer dan drie tot vijf jaar in dezelfde functie gezeten. Wat ik wil en wat nodig is voor de hogeschool liggen onvoldoende in elkaars verlengde. Bovendien is het goed als er weer iemand komt die er fris tegenaan kijkt. . Nu zie ik soms discussies terugkomen die vier jaar geleden ook speelden.'
Jansen is intensief op zoek naar ander werk. Op dit moment wil hij er nog niet veel over kwijt, behalve dat zijn nieuwe functie opnieuw met de groene leefomgeving te maken heeft en in de non-profit sector of bij de overheid zal zijn.
Dat zijn nogal abrupt aangekondigde vertrek veel hogeschoolmedewerkers overvalt, wil Jansen wel geloven. Het vertrek ver van tevoren aankondigen, heeft volgens hem echter geen zin. 'Als je zegt dat je gaat, moet je ook gaan.'
Volgens hogeschooldirecteur Ellen Marks wordt alles in het werk gezet om voor 1 december voor tijdelijke vervanging  te zorgen. Ze zegt de deskundigheid en betrokkenheid van Jansen te zullen missen.