Organisatie - 15 juni 2015

Directeur Imares leidt Europese onderzoeksorganisatie

tekst:
Koen Guiking

Tammo Bult, directeur van Imares, is benoemd tot president van de European Fisheries and Aquaculture Research Organisation (EFARO).

In EFARO zijn 27 Europese onderzoeksinstituten verenigd die werken op het gebied van visserij en aquacultuur. Bult is op de algemene ledenvergadering op 4 juni verkozen tot president van de vereniging, opgericht in 1989, omdat hij het visserij- en aquacultuuronderzoek nadrukkelijker wil agenderen in Brussel. Bult: ‘Ten eerste moeten we visserij en aquacultuur zo hoog mogelijk op de Europese agenda krijgen, ten tweede moeten we ideeën aanleveren over wat volgens ons de belangrijkste uitdagingen zijn op dat gebied.’

Om dat te bereiken wil Bult dat de instituten meer gezamenlijke position papers gaan schrijven en die actief aanbieden in Brussel. ‘Ook zullen we er altijd iets omheen moeten organiseren als we onze documenten overhandigen’, zegt Bult. Daarnaast is op zijn initiatief besloten de jaarlijkse bijeenkomsten van EFARO voortaan in Brussel te houden, in plaats van elk jaar in een andere Europese stad.

Bult zal de functie van president van EFARO vervullen voor de gebruikelijke periode van twee jaar. Hij is sinds oktober 2014 ook al vice-president van de International Council for the Exploration of the Sea (ICES). Deze nevenfuncties combineert hij met zijn werk als directeur van Imares.