Nieuws - 3 juli 2014

Directeur Idealis levert flink in

tekst:
Rob Ramaker

De nieuwe directeur van Idealis krijgt flink minder salaris dan haar voorganger. Idealis voldoet hiermee ruimschoots aan de Wet normering topinkomens.

Nieuwkomer Sylvie Deenen begon afgelopen september als directeur bij de Wageningse studentenhuisvester. Uit het jaarverslag van Idealis blijkt dat zij jaarlijks 125.000 euro krijgt aan salaris en pensioenpremie. Deenens voorganger Hans van Medenbach toucheerde per jaar nog zo’n 175.000 euro.

Door de aanpassing voldoet Idealis nu aan de Wet normering topinkomens, zegt Corina van Dijk, woordvoerder van Idealis. Deze wet legt hoge beloningen in de semipublieke sector aan banden. Binnen de nieuwe regels hangen salarissen van corporatiebestuurders samen met het aantal verhuurde huizen en de gemeentegrootte. De norm betreft overigens het maximum salaris. De nieuwe directeur blijft daar volgens Idealis zelfs ruim onder.

Voormalig directeur Van Medenbach werd in 2012 ontslagen. Intern stond zijn functioneren al langer ter discussie, bleek uit later gepubliceerde rechtbankverslagen. Uiteindelijk kreeg hij een ontslagpremie mee van 175 duizend euro. Voornaamste argument voor het ontslag was de verslechterde relatie met Wageningen UR en gemeente.