Nieuws - 2 april 2019

Dijsselbloem voorzitter raad van toezicht van WUR

tekst:
Albert Sikkema

Jeroen Dijsselbloem volgt Job Cohen op als voorzitter van de raad van toezicht van WUR. Dat maakte onderwijsminister Ingrid van Engelshoven vandaag bekend.

Dijsselbloem, voormalig minister van Financiën, is een Wagenings alumnus. Hij studeerde economie in Wageningen tot 1991 en werkte als beleidsambtenaar bij het ministerie van LNV, voordat hij in 2002 namens de PvdA lid werd van de Tweede Kamer. Tien jaar later werd hij minister van Financiën en nog een jaar later voorzitter van de Eurogroep. Hij woont in de Wageningse uiterwaarden.

Toezicht
Dijsselbloem is per 1 april voorzitter van de raad van toezicht. Die adviseert de raad van bestuur, beoordeelt het beleid van WUR en benoemt de bestuursleden van WUR. De raad van toezicht bestaat verder uit Tjarda Klimp (Akzo Nobel), Siem Korver, Berry Marttin, Robert Smith en Mariënne Verhoef. Cohen was bijna zes jaar voorzitter van de raad van toezicht.

De redactie van Resource zag de benoeming van Dijsselbloem overigens aankomen. In het eerste nummer van Resource van dit jaar, op 17 januari, (zie foto onder), voorspelden we zijn komst in het artikel ‘Dit wordt het nieuws in 2019’.