Nieuws - 8 maart 2007

Dierwetenschappers beste veekeurders

Wageningen UR heeft de beste koeienkeurmeesters. Zaterdag 3 maart behaalden studenten Dierwetenschappen plaats één, twee en drie op het Landelijke Studenten Kampioenschap Veebeoordelen in Laren. Daarmee sleepten ze ook de prijs van ‘beste school’ binnen.

Van de ruim dertig deelnemers wist derdejaars Dierwetenschappen Peter van Beek de koeien het beste te keuren op de kwaliteit van benen en uiers. In de ochtendronde zette hij als enige de vijf jonge koeien in dezelfde volgorde als de jury. Daarmee was zijn voorsprong zo groot dat zelfs een foutje in de middag geen roet meer in het eten gooide. ‘De koe die ik als beste beoordeelde, had de jury op de laatste plaats gezet’, vertelt Van Beek. ‘Maar ik kreeg toch een negen voor mijn mondelinge toelichting.’
De zesdejaars Christiaan Heijink en Jaap Veldhuisen uit Wageningen werden tweede en derde. De prijs voor beste docent ging naar Stef Groot Nibbelink, docent Veehouderij aan Van Hall Larenstein. De winnaar van vorig jaar, aio Han Mulder van Wageningen Universiteit, werd derde.