Wetenschap - 19 september 2002

Diedenoort jaar langer in Wageningen

Hogeschool Diedenoort blijft waarschijnlijk langer in Wageningen dan de bedoeling was. De verhuizing naar Nijmegen die gepland stond voor september 2003 zal waarschijnlijk uitgesteld worden naar 2004 omdat Diedenoort geen koper kan vinden voor haar gebouw.

De hogeschool heeft personeel en studenten laten weten dat de 'kans groot is dat de verhuizing per september 2003 niet haalbaar is wegens te grote financi?le risico's'. Als er voor 27 september geen koper is gevonden zal de raad van toezicht de verhuizing een jaar uitstellen.

E?n van de factoren die de verkoop bemoeilijkt is het bestemmingsplan van de gemeente. Volgens dat plan mag het pand van de hogeschool alleen gebruikt worden voor onderwijs. Diedenoort wil de gemeente vragen de bestemming van het pand te wijzigen. | K.V.