Wetenschap - 5 juli 2001

Diedenoort definitief weg uit Wageningen

Hogeschool Diedenoort vertrekt in 2003 definitief uit Wageningen. Ze vestigt zich dan in Nijmegen. Dat meldde de Gelderlander vorige week. Diedenoort verhuist naar een nieuw gebouw vlakbij de HEAO van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN).

Diedenoort wil nauw gaan samenwerken met de HAN en de hogeschool van Utrecht. Diedenoort is volgens het management van de hogeschool te klein om zelfstandig verder te gaan. Ze verzorgt ??n opleiding: facility management. Ook andere hogescholen willen met een vergelijkbare opleiding beginnen. De concurrentiepositie van het kleine Diedenoort zou volgens een onderzoek van het Nederlands Economisch Instituut verslechteren.

Het bestuur van Diedenoort wil geen reactie geven op het bericht. Het wil eerst het personeel inlichten tijdens een bijeenkomst op 9 juli. | K.V.