Nieuws - 18 september 2019

Denkers en doeners op gebied kringlooplandbouw bijeen

tekst:
Albert Sikkema

Diverse Wageningse studentenorganisaties, verenigd in het Circular Farming Platform Wageningen, willen het onderwijs en onderzoek op de universiteit vernieuwen, zodat het beter aansluit bij het streven naar kringlooplandbouw. Met een conferentie op 10 oktober openen ze de discussie.

©Circular Farming Platform

‘We willen de huidige discussies over kringlooplandbouw en de boerenpraktijk binnen de universiteit halen en de studenten laten kennismaken met praktijkinnovaties’, zegt Yanina Willet, student Plant Sciences en Development and Rural Innovation en organisator van de conferentie van het Circular Farming Platform. ‘Door de denkers en doeners bij elkaar te brengen, hopen we een nieuwe visie te creëren voor het Wageningse onderwijs.’

Paradigma’s
Imke de Boer, hoogleraar Animal Production Systems, houdt op 10 oktober een inleiding. Daarna bespreken Saskia Visser, programmaleider ‘Circulaire en klimaat-neutrale samenleving’ bij WUR, en Frank Verhoeven, adviseur van kringloopboeren, welke paradigmaverschuivingen nodig zijn in het Wageningse onderwijs. Verder bespreken Alex Datema, voorzitter BoerenNatuur, bestuurder Keimpe van der Heide van de Nederlandse Akkerbouw Vakbond en gedeputeerde Annemarie Spierings van de provincie Noord-Brabant de politieke implicaties van de kringloopvisie van landbouwminister Carola Schouten. Een derde panel gaat in op best practices van kringlooplandbouw.

De conferentie van Circular Farming Platform Wageningen over kringlooplandbouw vindt plaats op 10 oktober, van 12.00 tot 17.00 uur in Orion.