Nieuws - 5 september 2012

Demonstratie tegen uitspraken Dijkhuizen

Studenten protesteerden tegen de uitspraken van collegevoorzitter Dijkhuizen na een Facebook-oproep. Zij zien geen toekomst in een nog intensievere landbouw.

forumactie_GA--20120905-ND7_4768.JPG
Vol verbazing keek het lunchend publiek vanmiddag naar het schouwspel in de hal van Forum. Daar protesteerde een twintigtal (ex)-studenten, waaronder enkele SP-leden, tegen de uitspraken van bestuursvoorzitter Dijkhuizen. Maandag stelde deze in Trouw dat intensieve landbouw de enige manier is om aan de toekomstige voedselbehoefte te voldoen.
 De demonstranten droegen spandoeken mee met teksten als: Voedselprobleem is een verdelingsprobleem en Organic can feed the world. Ondertussen scandeerde groep leuzen en werd er gezwaaid met courgettes. De boodschap ging grotendeels verloren in het rumoer van de hal, aangezien er pas laat een werkende versterker was.
 In het slotwoord riep een woordvoerder studenten op zich te verdiepen in het onderwerp en naar de discussie met Dijkhuizen te komen. De groep is nog met de Raad van Bestuur in overleg, maar dit debat moet volgende week plaatsvinden in Forum. Na afloop van het protest trokken de actievoerders nog langs gebouw Atlas.