Nieuws - 14 februari 2008

Defect apparaat oorzaak brand Pepscan

De brand bij het bedrijf Pepscan in de nacht van 6 op 7 februari op het complex van de Animal Sciences Group in Lelystad is waarschijnlijk veroorzaakt door een oververhit apparaat in een zuurkast. Dat meldt Joost van Bree, algemeen directeur van Pepscan.
‘De synthesizer is op een gegeven moment aangesprongen en niet meer uitgegaan’, aldus Van Bree. ‘Het apparaat moet dag en nacht kunnen draaien. We hebben daarom melding hiervan gemaakt bij de fabrikant, want die heeft ook een probleem als zich dit soort storingen voordoen.’
Bij de brand ging een groot deel van de laboratoriumfaciliteiten verloren en raakte het gebouw zwaar beschadigd. De schade bedraagt naar schatting een kleine zes miljoen euro.
Pandeigenaar Wageningen UR heeft Pepscan nieuwe ruimte elders in Lelystad aangeboden. Daar denkt het bedrijf binnen zes tot acht weken weer volop te draaien.
Pepscan houdt zich bezig met de ontwikkeling van geneesmiddelen en vaccins en zat sinds april vorig jaar in het gebouw aan de Runderweg. Het bedrijf kan zijn afnemers gewoon blijven bevoorraden. / Jan Braakman

Zie ook de rubriek Oude Koeien: Runderweg lijkt brand aan te trekken