Nieuws - 26 augustus 2014

Deel brug te koop: 69 euro

tekst:
Roelof Kleis

De eerste pepernoten liggen al in de winkel, dus dan kan dit ook wel. De schaatsclub Wageningen zoekt sponsors voor een brug over de nevengeul in de uiterwaarden.

Wie wel eens in de uiterwaarden bij de stad heeft geschaatst weet precies wat er wordt bedoeld. De bestaande loopbrug die de nevengeul nu in twee├źn deelt is tijdens het schaatsen een sta-in-de-weg. De bestaande openingen in de brug, twee ophaaldelen, zijn smal en werken in de praktijk als een flessehals. Het ijs groeit er slecht aan en het is er meestal druk zodat je niet lekker door kunt schaatsen. De Wageningse schaatsclub is daarom bezig geld bij elkaar te krijgen voor een nieuwe en hogere brug.

Het ding, een ontwerp van Wageninger Loet Scholma van het gelijknamige racefietsenbedrijf, moet 35.000 euro kosten. Van dat bedrag is ruim 27.000 euro al binnen. Voor de resterende som wordt een beroep gedaan op het schaatspubliek. Voor 69 euro kun je een plank van het brugdek adopteren. In de plank wordt je naam gegraveerd. Om het ontbrekende geld bijeen te krijgen moeten volgens de initiatiefnemers 180 planken worden gesleten.