Organisatie - 26 augustus 2014

Deel brug te koop: 69 euro

tekst:
Roelof Kleis
3

De eerste pepernoten liggen al in de winkel, dus dan kan dit ook wel. De schaatsclub Wageningen zoekt sponsors voor een brug over de nevengeul in de uiterwaarden.

Wie wel eens in de uiterwaarden bij de stad heeft geschaatst weet precies wat er wordt bedoeld. De bestaande loopbrug die de nevengeul nu in twee├źn deelt is tijdens het schaatsen een sta-in-de-weg. De bestaande openingen in de brug, twee ophaaldelen, zijn smal en werken in de praktijk als een flessehals. Het ijs groeit er slecht aan en het is er meestal druk zodat je niet lekker door kunt schaatsen. De Wageningse schaatsclub is daarom bezig geld bij elkaar te krijgen voor een nieuwe en hogere brug.

Het ding, een ontwerp van Wageninger Loet Scholma van het gelijknamige racefietsenbedrijf, moet 35.000 euro kosten. Van dat bedrag is ruim 27.000 euro al binnen. Voor de resterende som wordt een beroep gedaan op het schaatspubliek. Voor 69 euro kun je een plank van het brugdek adopteren. In de plank wordt je naam gegraveerd. Om het ontbrekende geld bijeen te krijgen moeten volgens de initiatiefnemers 180 planken worden gesleten.

 

Re:acties 3

 • Fred

  Ha Wandelaar,

  Dat is nou net het leuke van de nieuwe brug, dat ie een stuk hoger is en daarom niet meer open hoeft. Je kunt dan gewoon doorwandelen over de schaatsers heen en misschien even stoppen midden op de brug om te dromen hoe het zou zijn als je ook kon schaatsen.

  Reageer
 • Bart

  Hm als ik dat bedrag optel 69 x 180 euro kom ik op een bedrag van ruim 12000 euro, terwijl er nog 'slechts' 8000 mist. Overheadkosten waarschijnlijk :-P

  Reageer
 • Een Wandelaar die niet kan schaatsen

  Ik woon niet meer in Wageningen, maar toen ik er nog wel woonde vond ik het erg irritant dat die brug in het schaatsseizoen niet toegankelijk is voor wandelaars. Zeker als het ijs nog niet sterk genoeg was of niet meer sterk genoeg was ontbrak daar een goede oeververbinding en kon je geen korte rondjes lopen. En wat is er mis met een rondje aan de ene kant en een rondje aan de andere kant? Gewoon die brug dicht laten en als je aan beide kanten wil schaatsen een stukje klunen? Doen ze in Friesland ook

  Reageer

Re:ageer