Nieuws - 14 januari 2015

Declaratie buitenlandse reis moet simpeler

tekst:
Albert Sikkema

De directeuren Bedrijfsvoering van de kenniseenheden willen het declaratiesysteem voor buitenlandse reizen vereenvoudigen. Dat meldt Annemieke Beers, directeur Bedrijfsvoering van AFSG, die door de raad van bestuur is gevraagd om de bureaucratie terug te dringen.

Het tijdrovende  declaratiesysteem voor buitenlandse reizen, waarvoor medewerkers alle (on)kosten via bonnetjes en facturen moeten verantwoorden, moet de onderzoekers minder tijd kosten, vindt Beers. Ze gaat niet tornen aan de controle van de uitgaven tijdens de buitenlandse reizen. ‘Dat hoort nu eenmaal bij de huidige eisen van financiële verantwoording.’

Beers informeerde afgelopen jaar bij medewerkers van de kenniseenheden van welke regels en administratie ze het meeste last hadden. Uit deze peiling bleek dat bij de medewerkers ook veel irritatie leeft over de kwaliteit en effectiviteit van de IT-systemen. De directeuren Bedrijfsvoering van Wageningen UR willen daarom dit jaar met een aantal concrete acties komen om dit te verbeteren.

Meer in het komende nummer van Resource