Nieuws - 9 oktober 2008

Debutanten verslaan ‘wegwerkers’

In de stromende regen vrijwillig een gat boren in zware, natte klei. Er zijn mensen die het doen. Je kunt er zelfs Nederlands Studentenkampioen in worden.

nieuws_2496.jpg
Velpse studenten deden mee aan de tiende editie van dit kampioenschap, op een oud universiteitsterrein in Wageningen. ‘Voor drie euro gezellig barbecueën, daar wilden we best een gaatje voor boren’, vertelt Robin. Het team melde zich aan als Booooooooooring Larenstein. Om te voorkomen dat de avond echt saai zou worden, namen de studenten ook hun eigen cheerleaders mee.
Het ging echter veel beter dan de studenten dachten. ‘Tot onze verbazing zetten we in de voorronde meteen al de vijfde tijd weg en ook de achtste finale wonnen we met gemak’, zegt Robin.
Vol ongeloof, en van top tot teen onder de klei, belandden de Velpse debutanten in de finale. Robin: ‘De andere finalisten zagen er angstaanjagend uit, eng professioneel met hun weg­werkerkleding. In de wedstrijd gleed onze boor ook nog weg, zwoegend durfden we pas bij onze laatste boorslag achterom te kijken. Zij waren nog bezig, en wij kampioen.’ Op de vraag waar de Wageningse teams dan eindigden, antwoordt hij treffend: ‘In elk geval niet in de finale!’