Organisatie - 27 augustus 2009
De vlag uit voor zuurkool
Het is denk ik gezellig druk in het groentevergeethoekje. De lijst verwaarloosde soorten is eindeloos. Pastinaken bijvoorbeeld, raapsteeltjes, aardperen, maar wat ik daar niet had verwacht, is zuurkool.

Zuurkooltaartjes
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediƫnten voor 4 personen6 plakjes roomboter bladerdeeg
1 bosuitje
250 gr zuurkool
1 theelepel kerrie
100 gr gedroogde pruimen zonder pit
250 ml slagroom
2 eetlepels paneermeel
150 gr oesterzwammen in reepjes
100 gr feta (verkruimeld)
3 eieren
2 eetlepels tijm
Bekleed 8 ingevette taartvormpjes (ca. 12 cm) met bladerdeeg, snij het bosuitje in de lengte in dunne reepjes. Verhit wat olie, bak de zuurkool met de kerrie al omscheppend 3 minuten. Voeg de pruimen toe en bak even mee. Strooi paneermeel op het deeg in de vormpjes en verdeel het zuurkoolmengsel en de oesterzwammen, de feta en de bosui over de vormpjes. Klop de eieren met slagroom, de tijm,peper en zout naar smaak los en schenk dit over de taartjes. Bak de taartjes 25 minuten in de op 225 graden voorverwarmde oven. / Arianne van Leeuwen