Nieuws - 8 maart 2011

De omgekeerde wereld

Het is vandaag internationale vrouwendag. Weer een uitspatting van te ver doorgevoerd feminisme, of moeten mannen niet zeiken?

Blogger_YK.jpg
Tot voor kort zou ik het eerste proberen te bewijzen: internationale vrouwendag? Het is elke dag vrouwendag! In onze samenleving is alles zo ingesteld om het de vrouw zo makkelijk mogelijk te maken. Er studeren veel meer vrouwen af dan mannen in het door en door gefeminiseerde onderwijssysteem met het logische gevolg dat vrouwen vaker kostwinner zijn. Dat trekken mannen dus echt slecht.

Als dat nog niet genoeg is gaan er stemmen op om vrouwen kunstmatig op topfuncties te manoeuvreren, wat betekent dat een competente jonge vent in de kou staat omdat een iets minder competente concurrent toevallig een spleetje heeft. Er is nu een groep mannen die vindt dat het tij moet keren. Genoeg feelgood-ellende op de buis, meer bloed en tieten.

Weet je wat die groep kenmerkt? Heel veel zielig doen. Gefrustreerd zuipen en ander destructief gedrag omdat ze niet hebben bereikt wat ze willen en de schuld geven aan de vrouw. Deze groep is totaal niet mannelijk. Oke, misschien nog net mannelijker dan de 9 tot 5 kantoorslaven die braaf opzitten en maandelijks geld opboeren voor de wensjes van hun feestende mopje, maar verder is het vooral een toonbeeld van gebrek aan testosteron.
Een echte man gunt de vrouw lekker haar eigen dagje, maar doet verder helemaal wat hij goed kan en leuk vindt. Dan komt dat kostwinnerschap vanzelf terug en is er geen reden meer om je ontmand te voelen. Is er alsnog geen kostwinnerschap, dan doe je tenminste iets waar je gelukkig van wordt. Als je daar geen vrouw bij nodig hebt, dan zij het zo. Als je toch zo'n lekker ruikend wezentje naast je blieft, zul je je enigszins, zolang je jezelf blijft, moeten aanpassen.
Verantwoordelijkheid nemen, dat is mannelijk. Zielig doen niet.