Nieuws - 30 juni 2014

De liefde 90 minuten in de koelkast

tekst:
Nicolette Meerstadt

Elizabeth en Joost zijn al zeven maanden een stel, maar afgelopen zondag onderging hun relatie een zware beproeving. Hun thuislanden, Mexico en Nederland, speelden tegen elkaar in de achtste finale van het WK voetbal.

Mexicaanse Hamster
Mexicaanse Hamster

De Mexicaanse Elizabeth Montes studeert Food Safety in Wageningen. Haar vriend Joost Gieling is bezig met de master Leisure, tourism and environment. Toen duidelijk werd dat Mexico tegen Nederland moest spelen, begon het plagen. ‘Voor de wedstrijd heb ik zijn kamer versierd met Mexicaanse spullen: shirts, vlaggen en tortilla’s’, vertelt Elizabeth lachend. ‘We grapten dat we 90 minuten tegenstanders zouden zijn. Maar we spraken ook af om na de wedstrijd weer gewoon verliefd te zijn.’ En zo geschiedde. Samen met een groep Mexicanen en Nederlanders keken ze de wedstrijd op de Markt in de Wageningse binnenstad. Elizabeth schudde de teleurstelling van zich af, en Joost stelde voor om shirtjes te ruilen. ‘Om te laten zien dat we elkaar en elkaars landen nog steeds steunen’, aldus Elizabeth.

De reacties uit Mexico waren ook positief, vertelt Elizabeth. ‘Sommigen vroegen of ik voor Nederland was, maar mijn hart is nog steeds Mexicaans. Maar volgens steunen een aantal van mijn vrienden Nederland van nu af aan. Ik zelf in elk geval wel.’